penktadienis, kovo 06, 2009

Grietiniečiai


Tešlai:

~ 300 g miltų

75 g cukraus

100 g sviesto

1 kiaušinis

100 g grietinės

žiupsnelis druskos

kepimo miltelių pagal miltų kiekį (nerašau tiksliai, nes yra skirtingi pakeliai, skirtingi gamintojai - reikia paskaityti, kas parašyta ant įpakavimo) galima pakeisti ketvirtadaliu a.š. sodos.


Įdarui:

~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)

2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)

25 g miltų (v.š.)

1 mažas kiaušinis

vanilinis cukrus


Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. Miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti0,5 cm storio lakštu ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Jokiu būdu kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels).


Įdarui - viską sumaišyti.


Foto ir receptas nukopijuoti iš kito "blogo". Bet turetu but skanu.

Komentarų nėra: