penktadienis, gegužės 01, 2009

Žuvies šašlykas


kilogramas įvairios jūrų žuvies filė
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai citrinų sulčių
2 česnako skiltelės
šaukštelis cukraus
nutarkuota cirtinos žievelė
saujelė kapotų petražolių
medinius šašlykų pagaliukus pamirkyti vandenyje, kol žuvis marinuosis
česnakus sutrinti, citrinų sultyse ištirpinti cukrų, įpilti aliejaus, sudėti česnakus, petražoles, citrinos žievelę, gerai išmaišyti.
sudėti žuvies gabaliukus ir truputį pamaišyti. porą valandų palaikyti šaldytuve.
suverti žuvį ant pagaliukų. kepti arba kepsninėje, galima ir ant keptuvės - tris keturias minutes, kol gražiai apskrus.
Žanetos komentaras: aš keppiau orkaitėj, ant grilio funkcijos 250 laipsnių apie 10 min. skanu.

Komentarų nėra: