Tešla
400 ml miltų
40 ml cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
100 g sviesto
1 kiaušinis
2 v. š. ledinio vandens
Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. vanilės
1 skardinė konservuotų persikų
200 g aviečių ar kitokių uogų
Blenderyje užmaišyti tešlą. Tešla iškloti 28 cm skersmens pyrago formos dugną ir sieneles. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, Įmaišyti kiaušinius. Persikus supjaustyti riekutėmis ir gražiai išdėlioti ant tešlos, užpilti varškės masę ir ant viršaus užberti uogas.
Kepti ~30 min. iki 200º C įkaitintoje orkaitėje.
Sonatinos foto ir komentaras: Varškę naudojau Mūsų švelniąją liesą ir sudėjau 2 indelius po 185 g, todėl ir neriebios grietinėlės įpyliau gal 150 ml, ir cukraus įbėriau šiek tiek daugiau... Labai nesudėtingas, bet tikrai skanus pyragas
Žanetos komentaras: labai skanus pyragas. Mėgstamas labai. Ir išbandytas jau šimtus kartų, nė karto nebuvo kad nepavyktų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą