šeštadienis, vasario 14, 2009

Varškės pyragas su persikais ir uogomis


Tešla

400 ml miltų

40 ml cukraus

1 a. š. kepimo miltelių

100 g sviesto

1 kiaušinis

2 v. š. ledinio vandens


Įdaras

2 kiaušiniai

250 g varškės

100 ml grietinėlės

50 ml cukraus

1 a. š. vanilės

1 skardinė konservuotų persikų

200 g aviečių ar kitokių uogų


Blenderyje užmaišyti tešlą. Tešla iškloti 28 cm skersmens pyrago formos dugną ir sieneles. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 min.

Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, Įmaišyti kiaušinius. Persikus supjaustyti riekutėmis ir gražiai išdėlioti ant tešlos, užpilti varškės masę ir ant viršaus užberti uogas.

Kepti ~30 min. iki 200º C įkaitintoje orkaitėje.


Sonatinos foto ir komentaras: Varškę naudojau Mūsų švelniąją liesą ir sudėjau 2 indelius po 185 g, todėl ir neriebios grietinėlės įpyliau gal 150 ml, ir cukraus įbėriau šiek tiek daugiau... Labai nesudėtingas, bet tikrai skanus pyragas
Žanetos komentaras: labai skanus pyragas. Mėgstamas labai. Ir išbandytas jau šimtus kartų, nė karto nebuvo kad nepavyktų.

Komentarų nėra: