šeštadienis, lapkričio 15, 2008

Obuolių pyragas


Reikės:

1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė manų
1 pakelis kepimo miltelių
7 dideli obuoliai
sviesto patarkavimui

Gamyba tokia : miltus , cukrų, kepimo miltelius ir manų kruopas sumaišai ( gauni sausa biralą).
Obuolius sutarkuoji burokine tarka ( lupti nereikia ).
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi papili sauso mišinio , na 2 mm. ne daugiau , ant jo dedi tarkuotus obuolius 0,5 cm. storio sluoksniu , su delnu paspausdama ( čiut čiut ) išlygini paviršių , vėl kartoji tą patį kol sudėsi visus sluoksnius. Perspeju kuo plonesni sluoksniai ir kuo jų daugiau tuo skanesnis ir gražesnis ( prapjovus ) gaunasi pyragas . Į obuolius jeigu mėgstate įpilkite cinamono.
Tiesa , viršutinis sluoksnis turi būti sauso mišinio , ant jo užtarkuokite sviestuko (arba užpilkite ištirpinto), kad viršus neapdžiūtų bekepdamas.

o čia Živilės komentaras:
Dėjau:
2 stiklines miltų
2 stik. manų
1 stiklinę cukraus
4 šaukštelius arbatinius kepimo miltelių dr.otker
ir vanilinio cukraus gal 5 šaukstelius įdėjau irgi tos pačios firmos
nusilupiau kokiu 23-25 obuolius ir sutarkavau su burokine tarka
tada ta miltu mišinį pyliau į stiklinį indą, tada dėjau obuolius. Taip dėjau šaukštu ir lyginau ir dar paspausdavau su šaukštu taip negailėdama jėgų ir vėl miltus ir sluoksniavau. Man gavosi gal kokie 3 sluoksniai tų obuolių ,nes neauksta ta mano blėka.
ir ant viršaus dar patarkavau sviesto su ta pačia burokine tarka bet nedaug ten jo kur kliuvo kur ne nes nedaug buvo. Ir į orkaitę 180 laipsnių bet kepiau tai ilgai kokias 50 min.tada išjungiau pastovėjo dar šiltai išsitraukiau ir paragavau man pasirodė cukraus biški mažoka tai pribarsčiau ant viršaus negailėdama cukraus pudros ir vėl įkišau į orkaitę ir palikau ten per naktį.

Komentarų nėra: