antradienis, kovo 22, 2011

Sveikuolių sausainiai


Jums reikės:
250 g. sviesto (perku skirtą kepimui)
2 kiaušinių
2/3 stiklinės cukraus
300 g negreito paruošimo avižinių dribsnių
100 g sezamo sėklų
150 g saulėgrąžų
saujos razinų
saujos džiovintų abrikosų
Sviestą ištirpiname didele puode ir jį beriame avižinius dribsnius. Pakaitiname apie 2-3 min ir paliekame aušti. Per tą laiką išsiplakame kiaušinius su cukrumi iki standumo. Kai avižiniai dribsniai atšala, pilame kiaušinių plakinį ir dedame sezamo sėklas, saulėgrąžas. Džiovintus vaisius nusiplauname ir gerai nusausiname, didesnius supjaustome smulkiais gabaliukais. viską dedame į bendrą masę ir gerai išmaišome.
Tešlą dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir krečiame po šaukštą ,,košės". Aš dar arbatiniu pašlapintu šaukšteliu gražiai suploju ir formuoju apskritimus. Kuo plonesni sausainiai - tuo skaniau. Kepti 180 C temperatūroje apie 10-12 min. Stebėti, nes labai greitai pradeda degti. Užtenka palaukti kol paruduos ir galima traukti, pastovėją jie sukietėja ir galima be vargo nuimti. Iš šios normos aš iškepu 6 skardas sausainių.
Skanaus.

Komentarų nėra: