šeštadienis, lapkričio 15, 2008

Tortas su vaisiais


Superinis Ingutės tortas

Reikės:

torto papločių
du dideli indeliai Dvaro grietinės
6 šaukštai cukraus
žiupsnelis citr. rūgšties
2 vnt grietinelės standiklio (dr.otcer)
įvairių vaisių: banano, 2 vnt kivi, mandarinų, vynuogių

Grietinę išplakti su cukrumi, standikliu ir citr. rūgštimi, tik neplakti iki sviesto, svarbu kad viskas išsimaišytų, ji pasidarys tokia standi nuo standiklio. Ant torto papločio tepti grietinę, dėti supjaustytus vaisių gabaliukus ir užbarstyti smulkintais riešutais. ant kitos pusės kito papločio užtepti grietinę ir užvožti ant pirmojo papločio ant kurio sudėti vaisiai. tada gerai prispausti ir vel jo pagrindą ištepti greitine. dėti vaisius, riešutus. paskutinio papločio dugną ištepti grietine ir uždėti ant torto su išdėliotais vaisiais. tada viską aptepti likusia grietine, papuošti vaisiais. šonus aplipdau sumaltais riešutais. vynuoges pjaunu pusiau ir išimu seklytes, mandarinus dedu skiltelėm, bananus, kivi - griežinėliais. skanaus

Komentarų nėra: