Tešlai reiks:
Pakelio sviesto
Stiklinės cukraus pudros;
dviejų kiaušinių trynių,
Šaukštelio kepimo miltelių,
Stiklinės ar daugiau maltų migdolų riešutų (panašiai iki manų arba miežinių kruopų dydžio), Miltų (tiek, kad pasidarytų sausainiams tešla, gal poros stiklinių...)
ir patinkančių aromatų (vanilės, amareto sirupo ar pan.)
Tešlos paruošimas:
Suberiam miltus, sutarkuojam sviestą (geriausia palaikytą šaldymo kameroje). suberiam migdolus, cukraus pudrą, kepimo miltelius ir sudedam kiaušinius. Viską gerai išminkom. tešla turi būti nelimpanti prie rankų bet ne per kieta.
Gamyba:
Darom nedidelius rutuliukus, dedam į skardą išklotą sviestiniu popieriumi ir įspaudžiam duobutes, panašiai tokio skersmens kaip 2 centų moneta. Man puikiai pasitarnavo kažkada gautas JAcobs aparatėlis plakti pienui. tai su juo įspausti tas duobutes paprasta.
Įdaras:
Aviečių uogienė
Bruknių ar spanduolių uogienė
Visos kitos uogienės pagal skonį
Riešutai ir medus
Nuotraukoje vieni su aviečių uogiene, o kiti - su migdolais ir medumi. Valgyti pravėsusius, nes karšti būna dar minkštoki. Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą